Marguerite

Deel dit boek

Titel: Marguerite
Auteur: Tineke Aarts
ISBN: ISBN 9789082516418
Jaar van uitgave: 2016
Uitgever: Lemontree Books
Aantal pagina's: 252
Prijs: €19.95

Boek kopen:
Libris
Bol.com
Bonave-trilogie website

Beschrijving

De zeventienjarige Marguerite reist met haar vader naar de Franse Cahors om te helpen bij de wijnoogst. Daar wordt ze voorgesteld aan Clément Bonave, en onverwacht bloeit er een gepassioneerde relatie tussen hen op. Hoewel Marguerite aarzelt zich te binden, accepteert ze zijn aanzoek en bouwt een leven op in Frankrijk. Ze wordt kraamvrouw en helpt de dorpelingen met hun problemen. Door haar werk realiseert ze zich hoeveel gevaren er met het kraambed verbonden zijn, en dat besef brengt haar in strijd met de conventies.

Marguerite is een weergaloze roman over het lot van jonge vrouwen in de negentiende eeuw.  De roman  verhaalt over de voorouders van Juliette Bonave, de hoofdpersoon uit het eerste boek Familiebezit.

‘Tineke Aarts schetst een aangrijpend portret en geeft tegelijkertijd een kijk op de Franse historie.’ (Metro)

‘Twee romans geschreven vanuit het perspectief van de vrouwen van de Bonave-familie. Sterke vrouwen, met een eigen mening en een eigen wil, die van grote invloed zijn geweest op de familie-geschiedenis. Beide boeken zitten vol met beeldende karakters en spannende legendes en verhalen. Fijn leesvoer voor wie van historische romans met vrouwen in de hoofdrol houdt en van Frankrijk en een goed glas wijn.’ (MvdH, Alles over boeken en schrijvers)