Moord in de Meerpolder

Deel dit boek

Titel: Moord in de Meerpolder
Auteur: Reinold Vugs
Jaar van uitgave: 2014
Uitgever: Reinold Vugs Communicatie
Aantal pagina's: 126
Prijs: €15

Boek kopen:
1boek.nl

Beschrijving

Het is 26 november 1919. Een gil klinkt door de koude nacht. Uren later wordt in de ringvaart van de Zoetermeerse Meerpolder het levenloze lichaam van Neeltje Hoogduin gevonden.  De brute moord op de 22-jarige dienstbode veroorzaakt een schokgolf in de dorpse gemeenschap. Wat is er gebeurd op die zwarte avond?

Moord in de Meerpolder is de spannende reconstructie van een waargebeurde moord, waarbij de lezer wordt meegevoerd langs verschillende scenario’s. In het boek wordt ook een beeld geschetst van het leven in Zoetermeer en Zegwaart van net na de Eerste Wereldoorlog. Neeltje is afkomstig uit een arbeidersgezin, waar armoede en gebrek heersen. Hoe anders is dat bij het boerengezin waar ze werkt, of bij de burgemeester of huisarts die bij het onderzoek naar haar dood betrokken zijn.

Reinold Vugs, zelfstandig journalist (Reinold Vugs Communicatie) en schrijver, woont vlakbij de Meerpolder en wandelt en fietst er regelmatig. Voor zijn onderzoek naar de moord duikt hij de archieven in en voert gesprekken met familieleden van Neeltje en anderen. Door wie is Neeltje vermoord? En waarom?