Tanchelm

Deel dit boek

Titel: Tanchelm
Auteur:
Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /home/boekenspot/public_html/boek.php on line 40

ISBN: 978-94-90613-01-3
Jaar van uitgave: 2009
Uitgever: Reinold Vugs Communicatie
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina's: 288
Prijs: €12,50

Boek kopen:
via auteur

Beschrijving

'Over Tanchelms dood zijn evenveel verhalen in omloop als er zandkorrels op het strand zijn. Sommigen fluisteren dat hij zijn ziel aan de boze verkocht heeft en nog in leven is, jagend op nieuwe prooien.'

Is Tanchelm de duivel zélf, die de kerk en de ware leer ondermijnt? Of is hij zijn tijd juist vooruit en moet hij worden gezien als een hervormer? De eenvoudige mensen voor wie hij spreekt, drinken zijn woorden als het bier waarvan ze altijd te weinig hebben.

In Tanchelm worden zijn opkomst en ondergang beschreven en reist de lezer uit Brugge mee naar het Heilig Land, Rome, Keulen, Antwerpen, Middelburg en andere steden en gebieden waar Tanchelm zijn boodschap verkondigt. Zijn opmerkelijke geschiedenis raakt verweven met het leven van Galbert van Brugge, grafelijk secretaris in Brugge. Galbert wordt verrast door de onverwachte komst van een gewonde soldaat die een verleden heeft dat nauw met dat van Tanchelm verbonden blijkt te zijn.

Voortdurend op de vlucht voor zijn machtige vijanden komt Tanchelm uiteindelijk ten val. Zelfs tot na zijn dood woekert zijn woord voort en moet Norbert, stichter van de Norbertijner orde, eraan te pas komen om dolende schapen naar de kudde terug te voeren.