Frequently Asked QuestionsWelke schrijvers kunnen zich aanmelden als lid van BoekenSpot?

Iedereen die minstens één (nog) leverbaar boek heeft gepubliceerd.Maakt BoekenSpot onderscheid tussen schrijvers die in eigen beheer uitgeven of zij die dat via een uitgever doen?

Nee, iedereen die schrijft en publiceert is welkom.Moet ik als lezer betalen voor BoekenSpot?

Nee, BoekenSpot is gratis voor lezers. Alleen schrijvers betalen voor hun lidmaatschap.Kunnen uitgevers schrijvers uit hun fonds aanmelden als lid?

Ja, dat kan. Ze kunnen voor iedere schrijver een afzonderlijke pagina aanmaken.Kan ik als schrijver elk van mijn boeken presenteren op BoekenSpot?

Ja, als het (nog) leverbaar is tot een maximum van vijf titels. Je kunt overige titels vermelden op je profielpagina bij bibliografie en natuurlijk verwijzen naar je eigen website. Wil je meer dan vijf boeken toevoegen? Neem dan contact op via info@boekenspot.nl

De inhoud mag niet in strijd zijn met de wet, inbreuk maken op de rechten van derden (waaronder intellectuele eigendomsrechten, privacy- en portretrechten) of anderszins onrechtmatig zijn jegens derden of Spot Media BV, uitgever van BoekenSpot. Voor meer informatie, raadpleeg de Algemene voorwaarden.Mag ik als schrijver mijn pagina’s zo vaak aanpassen als ik wil?

Ja, dat mag. Je krijgt een eigen inlogmogelijkheid en kunt informatie actualiseren, bijvoorbeeld bij een verhuizing, een nieuw mailadres, website, een nieuwe uitgave, een vervallen uitgave of bij een wijziging in de andere gegevens die op jouw pagina’s vermeld staan.Hoe kan ik als lezer in contact komen met een schrijver?

Je vindt de contactgegevens op zijn of haar pagina.Is het belangrijk om mijn netwerk te vertellen over BoekenSpot?

Zeker, want hoe sneller het platform groeit, hoe beter en breder de aangesloten schrijvers onder de aandacht komen en hoe groter het boekenaanbod voor lezers wordt.Is BoekenSpot verbonden aan een partij uit de boekenbranche?

Nee, het platform is een eigen initiatief en opereert 100% zelfstandig, onafhankelijk én neutraal.Kan ik als schrijver de gegevens op mijn pagina’s in laten vullen door BoekenSpot?

Nee, we gaan uit van de zelfstandigheid van schrijvers die zich bij ons willen aansluiten. Daar is ook ons scherpe jaartarief op gebaseerd.Wat doen jullie voor het jaarabonnement dat ik als schrijver betaal?

We hebben opstartkosten moeten maken om ons platform te bouwen. Daarnaast gaat een deel van de bijdrage op aan het continue onderhoud en de actualisering van de website. Een deel van het abonnementsgeld wordt gebruikt om BoekenSpot als platform goed en breed in de markt te zetten. Daarvoor ontwikkelen we campagnes die vooral worden gevoerd via social media en andere digitale kanalen.Wat is de opzegtermijn voor mij als schrijver?

Je krijgt een maand vóór afloop van jouw abonnement per e-mail bericht van ons. Om het abonnement te verlengen maak je eenvoudig het bedrag over via de betaaloptie op jouw profielpagina. Ben je te laat met betalen of niet meer geinteresseerd, dan wordt je account op inactief gezet. Wil je in de toekomst wel weer gebruik maken van jouw eigen auteurspagina, dan kun je het bedrag overmaken via jouw profielpagina.